torsdag 1 oktober 2009

Machado South Africa, de första dagarna


Anlände på Polokwane (på annat lokalt språk benämnt Pietersburg) måndag eftermiddag kl15, varmt och gott. Ressällskapen Mattias och Marek och jag är på plats för 2 veckors jobb på flygbasen i Machado (eller Louis Trichardt). Anlände vårt boende Palm Haven ca 16.30 och blev hjärtligt mottagna av värdparet Richard och Angela. Palm Haven är ett underbart ställe med strax under 20 rum i en härligt avslappnad miljö. Stället bebos mest av folk med anknytning till flygbasen, jaktpiloter, helikopterpiloter, servicefolk och utbildare. Lite koolt att äta middag med sydafrikas kanske mest meriterade testpilot (överste med OS-meriter i rodd från Barcelona) och en general :-)

Richard håller stämningen hög i baren


medan Angela gör underverk i köket, middagarna är fantastiska, färsk spenat från deras trädgård tillsammans med en fantastisk biff, mums!














Man är ganska mör efter jobbet så det blir inget direkt nattsuddande, i tisdags så somnade jag strax efter kl 21! Givetvis så har vi redan sett en del djur på vägen till och från flygbasen (ca 2 mil enkel resa) och i anslutning till boendet


men även vårtsvin, nyala och impala syns längs vägarna. Vi hoppas få till en hel helg inne i Krugerparken, Angela ska försöka hitta boende så att vi får lördag och söndag som heldagar i mellersta och norra delarna av Kruger. Håller tummarna! Lovar att återkomma med bilder och utförlig rapport från helgen.

Hälsningar

/Larss

Inga kommentarer: